АКТУАЛНО

Анкетна карта

Банкови сметки на РИОСВ-Стара Загора

Банкова сметка за такси по ПМС 136, санкции
и нак. постановления

Получател:
РИОСВ Стара Загора
IBAN: BG80 UNCR 7630 3100 1161 81;  BIC: UNCRBGSF;
Банка: УниКредит Булбанк - Стара Загора
*******
Банкова сметка за месечни отчисления по чл.60 и чл. 64 от ЗУО: 
Получател:
РИОСВ - Стара Загора
IBAN: BG 77 UNCR 76303300000352  BIC: UNCRBGSF 
УниКредит Булбанк – Стара Загора
Основание за плащане:
чл.60 от ЗУО и чл.10,ал.1 от Наредба № 7/2013;  чл.64 от ЗУО и чл.23, ал.1 от Наредба №7/2013 г.
*******
Плащане на ПОС терминал във фронт офис на инспекцията
Приемане на всички видове трансакции с карти,
носещи логата на Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard и Maestro.
*******
Банкова сметка на ПУДООС,
за Продуктови такси за масово разпространени отпадъци:

Получател:
ПУДООС
БНБ-ЦУ: BG30 BNBG 9661 3100 1390 01;  BIC: BNBG BGSD=====================


АКТУАЛНО виж всички »

Отбелязваме Европейската седмица на мобилността 2021 г.

21.09.2021 г.
Тазгодишните инициативи на РИОСВ-Стара Загора по повод Европейската седмица на мобилността започнаха на 16 септември с изложба на детски рисунки. Малките художници изпъстриха белите листи с красиви пейзажи и с тях отправиха своето послание за по-добър живот без автомобили. Красивите творби на децата от IV група „Пчелица” на старозагорската ДГ №11 „Загоре” бяха изложени във фоайето на екоинспекцията и ще останат там до 22 септември, когато ще поставим края на седмицата на мобилността през 2021 г. 
 
Ученици от екоклуб „Посланици на природата“ при ОУ „Кирил Христов“ с ръководители Екатерина Йовчева и Венета Кирковска се включиха в отбелязването на Европейската седмица на мобилността. Инициативата се проведе на 20 септември в парк „Зеления клин“. Възпитаниците на старозагорското училище взеха участие в тематична беседа и се включиха в познавателна викторина, организирани съвместно с РИОСВ–Стара Загора. След това учениците посетиха на място и разгледаха с интерес автоматичната измервателна станция „Зелен клин”, където експертите от екоинспекцията и Регионална лаборатория – Стара Загора към ИАОС разказаха на децата за своята дейност и им показаха как точно работят анализаторите на атмосферните замърсители, обособяващи качеството на атмосферния въздух.
За своето екологично мислене и проявената любознателност младите еколози бяха поощрени, като получиха подаръци от РИОСВ-Стара Загора. Те от своя страна направиха демонстрации с любимите си средства за предвижване. 
  
  
Екипът на РИОСВ-Стара Загора също даде своя принос в кампанията по случай седмицата на мобилността 2021 г. Експертите отправиха своето послание за „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот”, като избраха разнообразни методи за предвижване до работното място. С цел да се подобри здравето на хората и качеството на живот, те предпочетоха да се предвижват пеша в градска среда или с превозни средства, които не замърсяват природата. 
  
Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия (ЕК) за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност. Тя се провежда традиционно от 16-ти до 22-ри септември от 2002 г. насам. В рамките на тази седмица се организират различни събития, които завършват с Ден без автомобили в последния ден на инициативата. Основната тема на Европейската седмица на мобилността за 2021 г. е „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот“.